Löpcoacher

 
Elin Törecrantz
 

Här är några av Elins utbildningar inom Idrott och hälsa. Helgen innan vår löpskola kommer hon dessutom gå en påbyggnadsutbildning som löpcoach.

- Lärarexamen, Idrott & Hälsa, Umeå Universitet.
- Träningsprinciper inom uthållighets- och styrketräning, 7,5hp, Örebro Universitet. 
- Motiverande samtal och fysisk aktivitet ur ett folkhälsoperspektiv, 7,5hp, GIH Sthlm. 
- Gruppträningsinstruktör i gympa, spinning, core, tabata och afro power dance. 
- Kettlebellinstruktör, PEAKLIFE Örebro. 
- Personlig Tränare, DS Personal Training School. 
- Löpcoach, Personal Training School.
 
Vill du veta mer så gå in på pto.nu/trainers/elintornecrantz
 
 
 
Lotta Lennartsson
 

Väcka kropp och knopp med en kopp kaffe och morgonjogg i skogen eller vid vattnet i Rävgången är oslagbart. Eller känslan efter ett hårt intervallpass, Lidingöloppets 3 mil eller långpasset i gott sällskap i minusgrader och snålblåst, eller yogapasset,  tabata, CXWORX, cykel, rodd, crossfit…

Jag är löpare i själ & hjärta, men älskar att att träna och utmana/utforska vad jag kan. Desto mer jag lär mig om min kropp & knopp utifrån träning, yoga, meditation, styrka mm desto mer vill jag veta och kunna. Den hårda vägen har jag lärt mig den hårfina skillnaden mellan lagom och för mycket. Har tränat löpning på elitnivå under många år, och det är en konst att veta när man ska ta det lite lugnare och när man ska pressa sig lite till.

Som instruktör/tränare vill jag förmedla mina kunskaper till deltagarna. Få andra att få känna och uppleva vad man kan göra med sin kropp och sitt sinne. Jag strävar efter att alla ska ha fått möjligheten att lära sig nått nytt eller få en aha-känsla efter varje pass. Jobbar mycket med att förmedla teknik och känsla. En bra kroppskännedom och grundteknik har man nytta av i allt, inte bara i träningssammanhang.

Personbästa 

3 km 10.34
5 km 17.55
10 km 37.30
Halvmaraton 1.23
Lidingöloppet 3 mil 2.07

Meriter

VSM Guld – terräng 4000 m, 1500 m, 3000 m, 5000 m, halvmaraton

En drös DM medaljer

 

Mitt bästa träningstips – variera, utmana, njut

Lotta