Passbeskrivningar 

 
Om du ska gå på Bodybalance, Tabata, Smallgroups, Mixpass, Functional Toning eller Yoga ta med en egen matta. Finns några få att låna, men det räcker inte till alla. 
 
 
Aerobic Dance
Konditionsträning med lite mer avancerade dansinspirerade stegkombinationer. Hopp och snurrar kan förekomma. Detta träningspass är lämpligt för dig som gillar utmaningar och koreografi.
 
Intruktör: Anna Duberg
 
 
 
Bodybalance
Bodybalance är en blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till härlig musik ger dig flexibilitet, balans och styrka samt gör att du känner dig centrerad och harmonisk.
 
Instruktörer: Maria Palmroth, Evelina Eklund, Camilla Söderström, Katta & Josefine
 
 
 
Bodycombat
Bodycomat är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 6o minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, copoeira, tai chi, kung fu, muay thai från Les Mills.
 
Intruktörer: Christoffer Rönnqvist, Ida Berg, Malin, Linnea Lindelöf & Emelie Lillsjö
 
 
 
Bodypump
Här jobbar du med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt, utmanande och framförallt roligt sätt.
 
Instruktörer: Josefin Rönnqvist, Camilla Söderström, Emelie Lillsjö, Andreas desa Kangro & Evelina Eklund
 
 
 
Boxning Grund
Passet är upplagt så att kroppens alla muskler aktiveras. Boxningens grunder -slagteknik, fotarbete och undanmanövrar- gås igenom. Vissa övningar gör man individuellt, men oftast jobbar man parvis. Ett roligt pass där du kommer att hitta muskler du inte visste att du hade.
 
Intruktör: Kamran Kabinejad
 
 
Cinemaspinning

Ett pass med hög igenkännings faktor. Vi kommer att cykla i centrala Örebro, runt Hästhagen, Universitetet; Adolfsberg och självklart Ånnabodabacken. Sedan rundar vi av med tempolopp, tjejer mot killar först i mål vinner.

Instruktör: John Birkensköld
 
Boxning Fortsättning
För dig som provat boxning tidigare och har koll på de olika slagen. Ett tufft, roligt och utmanande pass.
 
Intruktör: Kamran Kabinejad
 
 
 
Core

Ett tufft pass utan redskap med funktionell träning för bålen och de muskler som gör att bålen arbetar effektivt med resten av kroppen. Detta pass kommer att fokusera på stående övningar och balansövningar då vi mestadels använder bålen stående eller sittande. Vi jobbar utifrån ett 3D-funktionstänk där vi försöker jobba i alla rörelseplanen

Intruktör: Mattias Ögren
 
 
 
Crossfit
Crossfit är en träningsform som syftar till att göra utövaren allsidigt vältränad. Vi tränar styrka, uthållighet och kondition och vi gör det ofta samtidigt. 
 
Instruktör: Jonas Lundin mfl
 
 
 
CX
Här har du ett kort och effektivt pass som tar din träning till nästa nivå. Fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen och de muskler som kopplar ihop över- och underkropp. Vilket gör att du får starkare bål och rumpa.
 
Instruktör: Lotta Lennartsson, Emelie Lillsjö, Mattias och Josefin
 
 
 
Elementary Dance
Elementary är för den som gillar dansklasser och är sugen på något mer än det vanliga utbudet. Ett sätt att dansa som känns vackert, arbetat och lite mer contemporary. Där kroppen tränas som en dansare och hjärtat får lite mer vingar.
 
Instruktör: Anna Duberg
 
 
Foamroller
Ett pass där du får lära dig hur du använder foamrollern till att träna upp bålstyrka, rörlighet samt till massage.
 
Instruktör: Mattias Ögren
 
 
 
Functional Toning
Funktionell träning handlar om att träna vardagsefterliknande rörelser. Vi kopplar ihop kroppens olika delar och tränar kroppen som en enhet. Funktionell styrka ger dig styrka, stabilitet, rörlighet, balans, koordination och explosivitet. Vi stärker upp kroppen inifrån och ut. var och en tränar efter sin förmåga.
 
Instruktör: Ulrica Eldholm
 
 
 
Grit
Ett utmanande högintensivt pass som är intervallbaserat.
 
Instruktörer: Camilla Söderström & Maria Palmroth
 
 
 
Intervallflex

Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet.

Intervalldelen har högintensiv karaktär och växlar hela tiden mellan övningar för styrka och kondition. I flexdelen tränar du din funktionella rörlighet i ett dynamiskt och fokuserat flow. De muskler du tröttat ut i intervallavsnittet sträcks ut och blir rörliga, smidiga och avslappnade. IntervallFlex är ett träningspass du lämnar med ett nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för intensiv träning.

Instruktör: Emma Moll
 
 
 
Kettlebells Grund
Lär dig svinga kettlebells säkert och effektivt! Vi testar enklare övningar men även några mer utmanande som du kan ta med dig till din egna övningsbank. Det kommer att finnas tid för frågor och vi kommer att avsluta med ett pass där alla kan hänga med.
 
Intruktör: Robert Eriksson
 
 
 
Kettlebells Fortsättning
Har du testat på kettlebells tidigare och vill ta nästa steg? Här tittar vi närmare på mer avancerade övningar som t.e.x snatch (ryck), clean (frivändning) och Jerk (stöt). Vi avslutar med ett roligt men svettigt intervallpass. Ett tips är att ta med svettband till underarmarna.
 
Intruktör: Robert Eriksson
 
 
 
Mixpass
Träning ska vara kul, funktionell och utmanande! Välkommen på ett mixpass där vi med kroppen som belastning utmanar styrka, bålkontroll, balans och flås i en skön mix. Tuff och rolig träning där du tävlar mot dig själv och har gruppen och ledaren som stöd i att orka ännu mer. 
 
Instruktör: Elin Törnecrantz
 
 
 
Smallgroups -Bode Challenge

Bode challenge är ett kostprogram från företaget Vemma. Detta kopplar vi till small-grouptraing. Som deltagare i en Bode Challenge grupp följer du kostprogramet samtidigt som du tränar i liten grupp om 6-8 personer (idag är vi 9 personer/grupp). Vi fokuserar på att stärka kroppen inifrån och ut genom att träna funktionell styrka, oftast i gymmet. Genom att arbeta med olika intervaller, tempon och reps får du konditionsträning, blir smidig, stark och explosiv.

 

Idag hoppas vi kunna ge dig en tydlig bild kring vårt upplägg och hur vi arbetar och kanske vill du vara deltagare i en av våra grupper till våren alternativt starta en egen grupp.

 

Instruktörer: Ulrica Eldholm & Andreas Desa Kangro

 

 
Spinning
45 minuter intervallbaserat spinningpass. OBS! att passet är på Lifestyle och du ansvarar själv för att ta dig dit och tillbaka till tegelbruket
 
Instruktörer: Ulrica Eldholm & Linda Eriksson
 
 
 
Tabata

Tabata innebär att vi jobbar i intervallen 20-10*8, dvs vi jobbar 20s, återhämtar oss 10s och upprepar detta åtta gånger. En tabataintervall är 4min lång. Vi kommer att köra 7 tabataintervaller med en blandning av styrka och kondition. En högintensivt klass som passar alla eftersom allt sker utifrån dina egna förutsättningar och övningarna enkelt kan anpassas både vad avser intensitet och styrka.

Instruktör: Ulrica Eldholm

 

 

Zumba
Här bjuds deltagarna på ett svettigt och varierat zumbapass som kommer att innehålla alla ingredienser som ett äkta zumbapass ska ha. Du behöver inte ha några förkunskaper.
 
Instruktör: Claudio Vargas
 
 
 
Yoga
Här avslutar Sandy på Happy Spine & Mind vår fantastiska träningsdag genom att knyta ihop säcken med en yogaklass. Den är anpassad efter dagens aktiviteter och ger en snabbare nedvarvning och återhämtning för dig, din kropp och sinne efter dagens input.
 
Instruktör: Sandy Van Langenberg