Instruktörer

 

Ida Berg -Actic

Mitt namn är Ida Berg, 37 årig 2-barnsmamma som älskar träning, i alla dess former. Men brinner lite extra för löpning, body combat och högintensiv träning.  Smågalen instruktör med glimten i ögat:) Älskar att få deltagarna prestera det där lilla sista och få svetten att spruta. Mig träffar ni på Actic Slottsgatan.

 

 

Anna Duberg -Actic

Anna är fysioterapeut, forskare och inspiratör i träningsbranchen. Med ödmjuk pedagogik, kunskap och genuin rörelseglädje håller hon mycket populära yoga- och dansklasser. Kom och fyll på med positiv energi!

 

 

Maria Palmroth -Actic

Maria Palmroth är en 32 årig träningsglad småbarnsmamma som inte bara tränar på fritiden utan även har det som yrke. Jobbar heltid som PT och gruppträningsinstruktör sedan 2009.

 

 

Emelie Lillsjö -Actic

Jag startade min bana som gruppträningsinstruktör 2005 i Uppsala. Under åren har jag byggt på mig olika utbildningar och erfarenheter inom gruppträning. Nu instruerar jag i Body Pump,  Body Combat, CX Works och Tabata på Actic Slottsgatan. Med mottot "vi kan, vi vill, vi ska" brinner jag för att varje klass inspirera deltagarna att kliva utanför sin bekvämlighetszon och ge det lilla extra, det är så vi tillsammans blir starkare!

 

 

 

 

Katta -Actic

Katta är före detta gymnast och dansare som för snart tio år sedan bytte riktning till BodyBalance och yoga. Hon älskar fortfarande dans och tvekar inte heller att slänga sig runt i en handvolt även om det var längesedan hon höll på aktivt med den sortens träning. Nu är det BodyBalance, yoga, resor och hundpromenader som är den stora passionen, hon slänger gärna in ett danspass eller två också när det finns lite tid över.

 

 

Camilla Söderström -Actic

Jag är gotlänningen som installerat mig i Örebro sedan 13 år tillbaka. Jobbar med träning fullt ut då jag är platschef och gruppträningsansvarig på en av Actic´s  fem anläggningar i Örebro. Är sedan många år tillbaka en frälst Les Mills-tjej och instruerar Bodypump, GRIT & Bodybalance. Älskar verkligen mitt jobb, känslan att få jobba med det jag värdesätter så högt och att dessutom få dela det med andra träningstokar är underbart!
 
Mig och mina fantastiska kollegor har du möjlighet att träffa vid flera tillfällen under dagen så hoppas vi ses på denna härliga träningsdag!
 
 
 
 

Lotta Lennartsson -Actic

Jag är löpare i själ och hjärta. Älskar att utmana mig själv och andra, bli trött, svettig och glad. Känslan av att kunna röra på sig som man vill och när man vill.
Mitt mål är att deltagarna på mina klasser ska får möjligheten att lära sig något om sig själva, sin kropp och träning varje pass. Vill förmedla känslan av utmaning, ösmjukhet och lycka i att göra saker med kropp och knopp. Precis samma ambition som jag har i mitt jobb som idrotts- och mattelärare. 

 

 
 
Linnea Lindelöf -Actic
 
Mamma, fru, sjuksköterska och träningsgalen! Dessa ord beskriverkligen tydligt vad min vardag består av! Jag älskar och träna, allt från långa promenader med hunden till tunga pass på gymmet. Men framför allt är det gruppträning jag brinner för! Helst BodyCombat och BodyPump som jag instruerar på Actic Hagabadet. Tjusningen med just gruppträning för mig är sammanhållningen, musiken och att jag förhoppningsvis kan få mina deltagare att pressa sig lite längre och hårdare än förra gången! Men framförallt: Vi har fantastiskt roligt tillsammans!//Linnea
 

 

 

Christoffer Rönnqvist   -Actic  

Christoffer Rönnqvist heter jag och brinner för Les Mills Gruppträning och framför allt Body Combat! Finns inget bättre än ett helt galet, fartfyllt och adrenalinframkallande Body Combat pass! Vill ni också känna på ett svettigt och sjukt roligt pass så ses vi kl 11:25!

 

 

Evelina Eklund -Actic

 

Evelina är en före detta dansare som hittade passionen till gruppträning under en charterresa år 2001.

Förverkligade sin dröm om att bli instruktör år 2004 och har jobbat i träningsbranschen sedan dess, både i Sverige och utomlands.

Idag är det klasserna Bodypump, Bodybalance, Step&Strength och Tabata som ligger henne varmast om hjärtat och det är just dessa klasser hon instruerar på Actic i Örebro.

"För mig är träning energi, glädje och styrka. Och förhoppningsvis är det precis det som vi tillsammans skapar och varje person kan känna på varje pass de går på."

 

 

 

 

Elin Törnecrantz

 

 

Elin Törnecrantz heter jag och är småbarnsmamman som brinner för träning och hälsa. Arbetar som lärare, instruerar gruppträning och driver företaget Ditt livs form där jag erbjuder personlig träning och löpcoaching. Jag älskar tuff träning och att utföra den i grupp gör det hela ännu roligare! Träning ska vara kul, funktionell och utmanande!

 

 

Emma Moll -Friskis & Svettis

Utbildad gruppledare inom F&S och har varit aktiv i Örebroföreningen sedan 2006. Jag har en bakgrund inom dans, gymnastik och löpning.Har lett medeljympa i många år men är nu helt såld på IntervallFlex.

 

 

Claudio Vargas -Zumba fitness

Claudio Vargas Lic. Zumba instruktör sedan 2010, tidigare elitdansare och Svensk mästare i Salsadans.
Jag kommer att bjuda mina deltagare på ett svettigt och varierat Zumbapass som kommer att innehålla alla ingredienser som ett äkta Zumba ska ha.
Du behöver inte ha några förkunskaper. 
 
För mer information om mig och mina kurser, besök www.claudiovargas.zumba.com eller på Facebook på Claudio Dance Vargas.
 
 
 

 

Kamran Kabinejad -Örebro Boxningsklubb

Kamran Kabinejad började karriärren 1989 i Örebroklubben BK Kelly. Kamran slog sig tidigt in i det svenska landslaget och som 15 åring vann han det stora Pirkka- turneringen i Finland. Som senior vann Kamran Örebros första senior SM på 63 år. I slutet av 1990-talet hade han hunnit skapa sig en position som en av landets bästa och mest färgstaka boxare med en fruktad högerslägga. 

1998 blev Kamran proffs och flyttade till Miami, USA. Han skrev på ett femårigt kontrakt med Norman Wilson i Contender's Boxning Gym. Innan han blev proffs provtränade för några olika stora boxningsstall. Bland annat tränade han under boxningslegendaren Angelo Dundees ledning i Miami, och Sugar Ray Lenonards stall i Washington samt Panos (Lennox Lewis College) i London. Han tränade med stora boxare som Keith Harrison, George Scott, David Diaz, Reggie "Showtime" Green, Evans Ashira, "The African Warrior". Trots framgångarna i USA så trivdes inte Kamran och han bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige. Där öppnade han Örebro Boxningsklubb i Markbacken som har fodrat välskolade och duktiga boxare.

Namn: Kamran Kabinejad

Född: 15 september 1975 

Nationalitet: Svensk

Viktklass: Junior Middleweight

Klubb: Örebro Boxningsklubb

Proffsdebut: 30 april 1999, Hialeah, Florida, USA mot Jorge Farinas, Kuba, Winner TKO2.

Proffskarriär: 6-0-0

Amatörkarriär: 138 amatörmatcher.

Deltagit i VM i Budapest 1997, EM-kval 1998. Aktuell för OS i Sydney 2000. 8 A-landskamper.

Utbildning: steg 1-4 tränarutbildning via SBF.

Har även gått på utbildningar som gäller: Anatomi, Styrketräning, Rörlighet och skadeförebyggande, Träningsplanering, Kost och måltidsplanering, Bantning och vätskeförlust, Idrottspsykologi och mental träning, Förebyggande doping, Ledarskap och coaching, Idrottsskador och rehabilitering. m.m 

Aktuell: Sportchef, Verksamhetschef på Örebro Boxningsklubb.

 

 

 

Sandy van Langenberg -Happy Spine & Mind

Sandy van Langenberg har varit instruktör och lärare i över 20 år och driver nu Happy Spine & Mind. Där får du: Terapeutiska behandlingar samtalscoaching och yoga bl.a ISHTA-, Yin-, restorativ- Globalyoga, core/tabata och yoganidra. Sandy har en aktiv bakgrund med flera olika bollsporter, instruktör i Bodypump, gympaledare och som PT. Sandy anordnar även yogaresor med olika teman som ger dig personlig utveckling, ex Yoga & Vandra

För Sandy är Yoga; en skattkista av verktyg som hjälper oss hitta vår inneboende potential och låter oss växa med respekt, humor och integritet samt visar oss vägen med vänlig nyfikenhet till fysisk och mental styrka


 

 

Ulrica Eldholm -Lifestyle Fitness Örebro

Jag heter Ulrika Eldholm och har arbetat med gruppträning i någon form sedan 1995. Jag började min bana via SAFE ( AE-och Step up grundutbildning och påbyggnad), jag har också via SAFE utbildat mig i funktionell styrka, tabata och spinning och via Les Mills kör jag också cx, bodystep och bodypump. I botten är jag utbildad friskvårdskonsulent och högstadielärare i Ma och No. Parallellt med lärarjobbet arbetar jag på Lifestyle fitness som Gruppträningsinstruktör och jag har en egen firma i vilken jag arbetar med smallgrouptraing inom ett koncept som heter Bode challenge, där vi kombinerar träning i liten grupp med kostprogram från företaget Vemma för bästa resultat.

Som du förstår så älskar jag träning i alla dess former och att motivera människor (barn och vuxna) att nå lite längre än de trodde var möjligt. It's all about passion om du frågar mig. För att inte bli för insnöad har jag också fyra barn som håller mig på banan. Jag ser fram emot en heldag i träningens tecken.

 

 

 

John Birkensköld -Lifestyle Fitness Örebro

Jag älskar spinning och det genomsyrar mina pass. Mitt mål är att passen ska vara roliga, varierande och tuffa. Jag vill alltid få deltagarna att ta i lite mer än vad som var tänkt och det ska ske med ett leende på läpparna.

 

 

Andreas Desa Kangro 

Utbidningar: Lic. Eleiko Personlig Tränare, Lic. Les Mills Bodypump instruktör, Lic. Les Mills GRIT instruktör,  Eleiko Strenght coach steg 1

Specialområden: Funktionell styrka, Viktkorrigering, Muskeltillväxt, Livsglädje, SGT (small groupe training)

För mig handlar träning om att ta kontroll över sin egen kropp och skapa en styrka från insidan,  att helt enkelt gör sin kropp stark och funktionell. Jag tror att tillsammans med en inre och yttre styrka blir aldrig ett mål för stort, det handlar om att lägga upp en strategi och jobba långsiktigt. Det finns inte en kund som är den andra lik vilket gör jobbet som PT så spännande med allt vad det innebär.   

Min egen favoritträning: ”HIIT” Högintensiv styrkebaserad intervallträning typ GRIT i små grupper. Där gruppdynamiken lufter träningen till oanade höjder och man hjälper varandra ur komfortzonen.

 

 

 

Jonas Lundin -Crossfit Smedjan

 
Jag heter Jonas Lundin och äger, samt coachar på CrossFit Smedjan.
Jag har tränat allt från kampsport och löpning till gym och tyngdlyftning och har coachat inom CrossFit sedan 2010.
 
 
 
 
 
Robert Eriksson -Peaklife
 
 
Jag började med kettlebells omkring 2008/09 och blev helt fast. Att kunna träna styrka, uthållighet och rörlighet, men på ett nytt sätt, var väldigt inspirerande. Därefter tog det fart. Jag började tävla i kettlebell sport, utbilda mig hos världsledande coacher från Ryssland och har därefter själv utbildat flera hundra instruktörer i Sverige. På meritlistan finns bl.a. 1 Nordiskt Guld och 3 SM-Guld.
 
 
 
 
 
Mattias Ögren -Örebro Rehabcenter
 
 

"Mattias jobbar på Örebro Rehabcentrum som personlig tränare, massageterapeut och rehabinstruktör. Dessutom driver han träningsbloggen www.functionalfitness.se. Har presenterat på diverse konvent som t.ex. Aerogym, Korpen och Blogger Bootcamp. Sommaren 2015 körde han cirkelpass utomhus via www.funktionelltraningorebro.se.

Hans tankar om träning är att den skall vara kul, säker och funktionell. Han använder gärna olika roliga träningsredskap (t.ex. kettlebells ViPR, Riptrainer, battlerope, sandsäckar, foamrollers, TRX och joystick) för att nå dessa mål. Han jobbar gärna i kroppens alla plan (3D-träning).

Han har en bakgrund som truppgymnast på elitnivå och även varit gymnastiktränare på hög nivå. 

På Örebro Rehabcentrum håller han klasserna Funktionell Fys, Core, Seniorcore, Qigong och Vattengymnastik.

Mattias är bl.a. utbildad inom Core, Crossfit, Stott pilates, MFT (Medicinsk Funktionsträning), FMS, TRX, Triggerpoint therapy, Gymstick, Aerobics, Kettlebells, 3D-träning och Forza (gruppträning med träsvärd).

 
 
 
 
 
 

Föreläsare

 

Andrew Pleick

Bild: sverigesradio.se

Andrew har en 11-årig proffsbasketkarriär bakom sig. Han har spelat i länder som Frankrike, Portugal, Österrike, Schweiz och Sverige.

Han är född i USA, Los Angeles, och flyttade som 10-åring till Västerås för att sedan återvända till USA för att studera på College där han tog en magisterexamen i ”Government and Law”. Innan college hann han, som 17-åring, bli utsedd till Årets Rockie i Svenska Basketligan. 
 

Andrews föreläsning heter "Nyckeln till framgång" och han pratar om att man med tankens kraft och en stark inre motivation kan nå hur långt som helst. Både inom idrotten och i livet. Nycklarna till framgång, för att må bra och kunna prestera på topp, är målmedvetenhet, inställning, planering och fokus på rätt saker. Han kommer att prata om vikten av att sätta mål och inspirera till att hitta din inre motivation för att lyckas som idrottare.

 

 

 

Cecilia Duberg

Nu är det dags att presentera föreläsare nummer två som vi är väldigt glada och stolta över att ha med på vårt event.

Cecilia Duberg är psykologen och mentala tränaren, som gör lika mycket nytta på elitidrottsarenan som på businessgolvet. Där människor behöver fungera som bäst under press, är hon som starkast. Cecilia coachar individer genom utveckling och över hinder, stöttar organisationer genom frustration och förändring, skriver och producerar filmer om mental hälsa samt ger yoga- och mindfulness klasser på trainingcamps runt om i världen. Den stora familjen är en närvarande del i allt.

Vilar hon någonsin? För några år sedan ställde sig själv den frågan. Det resulterade i att hon hoppade av ekorrhjulen och flyttade med hela familjen till en vulkanö väster om Afrika. Under 2,5 år genomförde hon en personlig studie i att walk the talk, att leva helt i linje med de budskap hon förmedlar i sitt arbete. Tillsammans med maken utarbetades en plan för att leva och förmedla hälsopsykologi på ett autentiskt och modernt sätt.

Sagt och gjort. Idag lever familjen med hästar nära naturen, med egen träningsdojo, coachmottagning, filmstudio och skrivarlodge. Klienterna, kunskapsbanken och äventyren i världens alla hörn.

Drivkraften? Nyfikenheten på människors inneboende möjligheter.

 

Föreläsning:

DUKTIG, FANTASTISK… och HELT SLUT.

- En workshop om mindfulness, hjärnsubstans och livsbalans.

När polletten trillat ner och du inser att kroppen, själen och hjärnan fungerar som en helhet, och därför måste tränas och tas omhand som en helhet, öppnas dörren till hälsa och inre balans på riktigt.

Självkänsla, kreativitet, relationer, energi och motivation spirar först när du tillåter dig själv att lyssna klart på dina behov och drivkrafter. Först då kan du montera ner det som står i vägen för dig. Först då, blir det lättare att avgränsa, bjuda in, rikta dina krafter, samla dina trupper och börja bygga ett liv som passar dig. Ett liv där hela du får plats och mår bra.

Det kräver mod, medvetenhet och mental träning för att göra det. Men träningen och rutinerna är lika enkla som de är nödvändiga, och blir snabbt till stunder du aldrig mer vill vara utan. Den här föreläsningen berättar varför, hur och vilken träning som tar dig dit.