Passbeskrivningar 

Om du ska gå på yoga, ta med en egen matta. Det finns några att låna men det räcker inte till alla.

 
 
BodyJam

BODYJAM™ är en dansklass med sköna moves till den senaste musiken. Passet är perfekt för dig som älskar att dansa och släppa loss, och samtidigt få koordinations- och konditionsträning utan att du knappt märker det. Öka din kroppskontroll, bli skickligare att uttrycka dig med din kropp och bli beroende av dans! 

Instruktör:  Charlotta Tångring & Andrea Nilsson

 

BodyWork
Funktionell träning som ger kroppen användbar styrka & kondition snarare än att träna en enda isolerad muskel.
En kul och omväxlande timme med pulshöjande inslag där musiken är en viktig del. Varierade redskap.
 
Instruktör:  Kim Grandin Cedergren & Sandra Strand
 
 
Boxning
Passet är upplagt så att kroppens alla muskler aktiveras. Boxningens grunder -slagteknik, fotarbete och undanmanövrar- gås igenom. Vissa övningar gör man individuellt, men oftast jobbar man parvis. Ett roligt pass där du kommer att hitta muskler du inte visste att du hade.
 
Intruktör: Kamran Kabinejad
 
 
Coremix
Liggande, sittande & stående bålträning. Kort uppehåll för förklaring mellan varje låt. Enkelt! Utmärkt för alla!
 
Instruktör:  Kim Grandin Cedergren & Sandra Strand
 
 
Crossfit
CrossFit är en träningsform som syftar till att göra utövaren allsidigt tränad och förberedd på allt. Vi hämtar rörelser från bl.a. tyngdlyftning, gymnastik och konditionsidrott och blandar dessa i olika kombinationer under varje pass. Några pass är tunga, några är lätta, vissa utförs i lag, vissa enskilt, en del pass innefattar mycket löpning och en del består enbart av olika lyft. Variation är nyckelordet! Passen utförs dessutom alltid med hög intensitet och blir därför mycket effektiva. Kom och prova!
 
Instruktör: Victor Jangentorp & Magnus Lunander
 
 
Dynamic Flex
Actic Dynamic Flex är en 30 minuter lång gruppträningsklass där fokus ligger på flexibilitet och rörlighet genom att träna med statiska och dynamiska rörelser hämtade från yoga, pilates och klassisk stretch. En klass som passar både innan och efter din vanliga klass, gymträning eller som ett återhämtande pass.
 
Instruktör: Kristoffer Larsson & Angelika Persson
 
 
Idrottsyoga

Yoga för att maxa övrig träning. Det är en av mina principer när jag arbetar med idrottare. Under det här passet kommer jag att dela med mig av de mest universella sekvenserna för att balanser kroppen och förbättra återhämtning. Så att du är topp igen inför nästa pass.

Instruktör: Maria Ritzell

 
Let the game begin

Ett roligt pass där slumpen kommer att avgöra hur ditt träningspass ser ut. Du kommer bl.a. att träna med flera olika redskap som t.ex. kettlbell, battlerope, slamball och rekylband. Rolig funktionell träning utlovas!

Instruktör: Mattias Ögren
 
 
Lyftarskola

På detta pass kommer teknikträning i tyngdlyftning att ligga i fokus. Vi kommer ha en gemensam uppvärmning där rörlighetsträning är central. Därefter kommer vi att dela in lyften i olika delar som avslutningsvis sätts ihop till en helhet. Ryck och stöt är huvudgrenar och allt runtomkring, stryka, rörlighet och explosivitet.

Instruktör: Amanda Scherdin
 
 
 
Movements till Stillness

Välkommen att träda in på mattan för ett ögonblick där Sandy guidar dig in i en klass som fokuserar på inspiration; om att stärka förmågan att kunna inspirera sig själv. Med detta i åtanke, handlar denna klass om hur du kan investera dina ansträngningar på mattan i att ge tillbaka till kroppen och där du får verktyg för att hitta en yogapraktik som inte bara stärker dig men som också ger dig det du behöver, vårdar dig och öppnar dig med syftet att skapa en ärlig och verklig glädje inombords.

Yogans devis handlar om integration, att hjälpa oss få syn på vilka förmågor vi har inom oss, och upptäcka mer om oss själva och vår kapacitet. Att länka samman kropp med sinne och själ. Under denna klass får du tillfälle att på ett intelligent sätt arbeta igenom kroppen för att skapa kloka förutsättningar.

Här leds du sakta ner på yogamattan genom en timmes serie yogasekvenser som har som syfte att släppa på stress, spänning och som mjukar upp dig inifrån och ut. Väl nere, kommer du att få njuta av andningsövningar och meditation för att komma djupare in i återhämtning i yogans tecken med avslutande meditation och yoganidra. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och med en starkare och mer avspänd fysik.

Instruktör: Sandy Van Langenberg

 
PT Workshop

"Hitta din svaga länk" Stabilitet, rörlighet eller styrka. Vad behöver du? I denna workshop kommer vi gå igenom olika basövningar och se vad just du behöver jobba på. Om du hittar din svaga länk så kommer du kunna optimera din träning. Kom och testa!

Instruktör: Maria Palmroth

 
Sports Athletics

En träningsupplevelse utöver det vanliga. Inspirerat av idrottens fysträning kommer du under Sports Athletics få kvalitativ träning för hela kroppen med fokus på koordination, spänst och snabbhet i olika rörelseriktningar. Det här är passet för dig som är igång med träning och vill vidareutvecklas i din övriga träning eller din idrott. Du kan vänta dig redskap som koner, små häckar och snabbhetsstegar samt massa pepp! Häng med på en ny upplevelse och träna som en idrottare!

Instruktör: Tomas Hagnelid

 
StepUp
Istället för att bara ta fram nyheter så plockar vi här fram en klassiker som fanns på varenda gym under 2000-talet, men som numera är svårt att hitta. Passet är rejält pulshöjande där du tränar kondition och koordination genom stegkombinationer på bräda och avslutar klassen med stretch. Passar både nybörjare och vana utövare.
 
Instruktör Ulrica Eldholm
 
 
Workshop Löpning

Här går vi igenom hur du optimerar din löpteknik med en rörlig och fri kropp.

OBS! För att gå på workshopen ska du ha varit med på föreläsningen innan då det är en fortsättning på den. Workshopen har dock bara 30 platser så där är det först till kvarn!

Instruktör: Carl Norell

 
Zone

Zone by Actic ger dig effektiv träning av både styrka och kondition tack vare kombinationen av komplexa och pulshöjande styrkeövningar. Hela kroppen utmanas med funktionella övningar och förutom den egna kroppen som redskap används t.ex. skivstänger, viktplattor och brädor.

Instruktörer: Camilla Söderström & Maria Palmroth