Instruktörer

 

Maria Palmroth -Actic, Palmroth Training

Maria Palmroth är en 34 årig glad tjej som inte bara tränar mycket på sin fritid utan även har det som yrke. Jobbar heltid som PT, gruppträningsinstruktör och massageterapeut sen 2009. Kom och få en inblick i min vardag.

 

Camilla Söderström -Actic


Jag jobbar med träning på heltid genom att vara platschef på Actic Hagabadet och instruerar i Bodypump, CX Works, GRIT, Badybalance, Tabata & ZONE. Älskar möjligheten att få dela och sprida sin kärlek för tränings- och rörelseglädje!

 
 
 

Kristofer Larsson -Actic

Kristofer Larsson är tävlingsdansaren som blev gruppträningsinstruktör. Instruerar BODYATTACK, BODYPUMP och från hösten även SH'BAM. Tycker att det bästa som finns är att se folk upptäcka glädjen till träning. Arbetar även som utbildare och koreograf för Actic Academy i bla Actic Dynamic flex

 

 

Angelica Persson -Actic

Personlig tränare och gruppträningsinstruktören som både lever och andas träning. Vill förmedla träningsglädje och kunskap både i sin roll som instruktör och personligtränare, för att få människor att hitta till en hälsosam träning och livsstil. Instruerar i klasserna Bodyattack, Bodypump och RPM på Actic i Örebro.

 

 

Kamran Kabinejad -Örebro Boxningsklubb

Kamran Kabinejad började karriärren 1989 i Örebroklubben BK Kelly. Kamran slog sig tidigt in i det svenska landslaget och som 15 åring vann han det stora Pirkka- turneringen i Finland. Som senior vann Kamran Örebros första senior SM på 63 år. I slutet av 1990-talet hade han hunnit skapa sig en position som en av landets bästa och mest färgstaka boxare med en fruktad högerslägga. 

1998 blev Kamran proffs och flyttade till Miami, USA. Han skrev på ett femårigt kontrakt med Norman Wilson i Contender's Boxning Gym. Innan han blev proffs provtränade för några olika stora boxningsstall. Bland annat tränade han under boxningslegendaren Angelo Dundees ledning i Miami, och Sugar Ray Lenonards stall i Washington samt Panos (Lennox Lewis College) i London. Han tränade med stora boxare som Keith Harrison, George Scott, David Diaz, Reggie "Showtime" Green, Evans Ashira, "The African Warrior". Trots framgångarna i USA så trivdes inte Kamran och han bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige. Där öppnade han Örebro Boxningsklubb i Markbacken som har fodrat välskolade och duktiga boxare.

Namn: Kamran Kabinejad

Född: 15 september 1975 

Nationalitet: Svensk

Viktklass: Junior Middleweight

Klubb: Örebro Boxningsklubb

Proffsdebut: 30 april 1999, Hialeah, Florida, USA mot Jorge Farinas, Kuba, Winner TKO2.

Proffskarriär: 6-0-0

Amatörkarriär: 138 amatörmatcher.

Deltagit i VM i Budapest 1997, EM-kval 1998. Aktuell för OS i Sydney 2000. 8 A-landskamper.

Utbildning: steg 1-4 tränarutbildning via SBF.

Har även gått på utbildningar som gäller: Anatomi, Styrketräning, Rörlighet och skadeförebyggande, Träningsplanering, Kost och måltidsplanering, Bantning och vätskeförlust, Idrottspsykologi och mental träning, Förebyggande doping, Ledarskap och coaching, Idrottsskador och rehabilitering. m.m 

Aktuell: Sportchef, Verksamhetschef på Örebro Boxningsklubb.

 

 

Charlotta Tångring -Campusgymmet

Charlotta Tångring har instruerat gruppträning  i över 20 år och leder allt från cykel till yoga men brinner för dans i alla former och BODYJAM i synnerhet. Pedagogik och tydlighet, kombinerat med smittande energi utmärker hennes klasser.

 

 

Andréa Nilsson -Campusgymmet

Andréa Nilsson har instruerat gruppträning i ca 15 år och leder i dagsläget BODYBALANCE och BODYJAM på Campusgymmet. Rörelseglädje och energi är signumet för hennes klasser.

 

 

Tomas Hagnelid -Friskis & Svettis

Tomas Hagnelid heter jag och leder pass på Friskis & Svettis i Örebro. Leder just nu träningsformen Cirkelfys och Sport Athletics. Har bakgrund i bollsporter så som fotboll, innebandy och badminton där man känner igen mycket av övningarna i Sport Athletics.

 

 

Sandy van Langenberg -Happy Spine & Mind

Sandy driver Happy Spine & Mind och är utbildad coach, kroppsterapeut och yogalärare med en ISHTA Master.

Instruerar och guidar med kärlek och varsamhet för att skapa mer förståelse och nyfikenhet i ISHTA, Yinyoga, Restorativ och Yoganidra. Det förekommer som oftast lite bus och utmaningar som ligger nära till skratt. Hon är E -Ryt 500tim licensierad yogalärare (internationellt licensierad) och får dig att känna dig bekväm på mattan oavsett din tidigare erfarenhet.  Hon älskar att guida med humor och glimten i ögonen. Yogamattan väntar, kom och njut!

 

 

Ulrica Eldholm -Lifestyle Fitness Örebro

Jag heter Ulrika Eldholm och har arbetat med gruppträning i någon form sedan 1995. Jag började min bana via SAFE ( AE-och Step up grundutbildning och påbyggnad), jag har också via SAFE utbildat mig i funktionell styrka, tabata och spinning och via Les Mills kör jag också cx, bodystep och bodypump. I botten är jag utbildad friskvårdskonsulent och högstadielärare i Ma och No. Parallellt med lärarjobbet arbetar jag på Lifestyle fitness som Gruppträningsinstruktör och jag har en egen firma i vilken jag arbetar med smallgrouptraing inom ett koncept som heter BADasschallenge.

Som du förstår så älskar jag träning i alla dess former och att motivera människor (barn och vuxna) att nå lite längre än de trodde var möjligt. It's all about passion om du frågar mig. För att inte bli för insnöad har jag också fyra barn som håller mig på banan. Jag ser fram emot en heldag i träningens tecken.

 

Sandra Strand & Kim Grandin Cedergren -Motionsform

Sandra Strand, personlig tränare och gruppinstruktör
Kim Grandin Cedergren, personlig tränare och gruppträningsansvarig
 
Vår tanke med bra gruppträning är att den ska vara både rolig & utmanande - men att det dessutom ska finnas ett sunt friskvårds-tänk genom hela klassen.
Resultatet blir då ett träningspass med triggande musik i fokustempo - så övningarna blir rätt och hinner "bita". Men viktigt är också variation och övningar som börjar enkelt & lätt - men som stegras i jobbighetsgrad tills det svider lite gott för alla. Som deltagare stannar man till på den nivå som känns bra. Vetskapen finns ändå, "nästa gång kan jag gå ett steg längre". Det är då det i längden känns roligt med träning - när man känner att man utvecklas, man blir starkare och 
kroppen mår bra och trivs!
 
 
 
 
Petra Macao & Anna Rüberg, SATS Elixia Stockholm
 
 
Arbetar som gruppträningsinstruktörer och som PT. Instruerar de flesta klasser som SATS
erbjuder, bla Hot Mojo, Yoga for Athletics, Cycling, The Trip, Bootylicious, HEAT, Offpist, Core,
21 min body mm.
Passionen för träning och förvaring fick oss att starta upp RübergMacao, där vi utvecklat en
egen produkt, Sweat Pack. Sweat Pack är en träningspåse för svettiga kläder, handduk,
badkläder mm. 
 

 

 

Mattias Ögren -Xplorefitness

 

Mattias driver gymmet Xplore Fitness som ligger i Bista. Där har han populära gruppträningsklasser och jobbar som personlig tränare. Hans filosofi är att träningen ska vara rolig, effektiv och säker. Han brinner för 3D-träning.

 

 

Victor Jangentorp & Magnus Lunander -Crossfit Smedjan

Magnus är utbilddad Crossfit tränare och har gått "CrossFit level 1 trainer", Victor har gått ytterligare några utbildningar och han kan stoltsera med CrossFit level 1, CrossFit level 2, Invictus Athlete Camp, CrossFit Scaling Course. De kommer att lotsa er genom ett crossfitpass som kommer att vara superkul och tufft vare sig ni är nybörjare eller har provat Crossfit tidigare.

 

Maria Ritzell -Yogastark
 

Jag är Maria Rizell Hegg och driver mitt egna företag Yoga Stark. Namnet till mitt företag har jag valt för att vår styrka är så mycket mer än summan av våra muskler. För mig är Yoga en träning för att stärka helheten. I min yogaundervisning fokuserar jag framförallt på de fysiska och mentala aspekterna av Yoga.
Jag är också en av grundarna av Örebro Yoga/Nygatans Yoga.

Utöver mina yogaklasser i Örebro arbetar jag, i Sverige och Nordamerika, med både professionella och amatöridrottare, främst inom ishockey & kampsport. Lokalt arbetar jag bl.a. med Örebro Hockey sedan 2013.

 

Amanda Scherdin -ÖKK

Har arbetat med träning i olika former. Är numera mest aktiv som damtränare i tyngdlyftning på Örebro Kraftsportklubb. Har tränat och tävlat i olika styrkeidrotter och är fortfarande tävlingsaktiv i tyngdlyftning samt lite crossfit vid sidan av.

 

 
 
 

Föreläsare

 

Karin Lindbom  -Wellness by me

Karin Lindblom heter jag. Jag är en Örebrotjej med ett brinnande intresse för allt inom hälsa, kost, träning och massage. Jag älskar att sprida glädje och energi, vare sig det är i spinningsalen, gymmet, på massagebänken eller i skogen. Livet är här och nu!

Jag är Certifierad Kost och Träningskonsult via The Academy. Vilket innefattar 5 steg:

•Teoretisk grundutbildning

•Träningsinstruktör

•Personlig Tränare

•Lic Kostrådgivare

•Hälsoinformatör

 Jag är också Certifierad Massageterapeut via Axelsons i Stockholm.

 

 

Carl Norell -Konditionsidrott

Optimala resultat med minsta möjliga träning - smart konditionsträning

Beskrivning av  föreläsningen: 
Att träna inför ett mål kräver att man tränar enligt olika träningsrelaterade grundprinciper. Exempelvis måste löparen eller cyklisten implementera överbelastning och progression vilka är två viktiga principer för resultat. Utan tillräckligt tuff träning blir det ingen utveckling av önskad förmåga. Tuff träning är mycket individellt och att veta vad som är tillräckligt kan skilja sig mycket beroende på individens förutsättningar och erfarenheter. 

Under 60 minuter ger Carl Norell fakta inom området och delar med sig av sina erfarenheter från coachning av löpare, cyklister och triathleter. Han presenterar även några enkla verktyg för att styra sin träning. Med dessa verktyg kan du minska risk för överträning respektive "underträning" (för låg träningsdos relaterat till din förmåga/målbild).

 

"Jonas och Peter"
Vi heter Jonas och Peter och är båda utbildade CrossFit coacher och har flertalet utbildningar inom tyngdlyftning, gymnastik, uthållighetsidrott och kettlebells. Tillsammans har vi över 10 års erfarenhet av att coacha CrossFit, kettlebells och tyngdlyftning och har tävlat i de olika grenarna. Den senaste bedriften är Peters silver på lag-SM i tyngdlyftning.
Vi kommer att bjuda på vår passion för funktionell träning och tyngdlyftning och hoppas att den kommer att smitta av sig på er!
Välkomna!