Passbeskrivningar 

Om du ska gå på Bodybalance, Flex eller Yoga ta med en egen matta. Finns några få att låna, men det räcker inte till alla. 

 
BADASS
BADASS pass finns för både ute inne och allt i från Basic till riktigt tuff träning. Alla jobbar utifrån sin egen förutsättning och vi jobbar främst med små grupper om 6-8pers. Det för att du som deltagare ska kunna få den där lilla extra personliga feedbacken. Idag bjuder vi på ett smakprov på hur ett pass kan se ut med fokus på rörlighet. Vad begränsar dig i din träning och vad kan du göra åt det? Vi hjälper dig att hitta dina utvecklingsområden och öka din medvetenhet om vad du behöver jobba med för att nå längre i din träning. Därefter kör vi ett pass med " less is more" tänk som garanterat kommer ge dig en rejäl utmaning.
 
Instruktörer: Ulrika Eldholm & Andreas desa Kangro
 
 
 
Bodyattack
En förkoreograferad konditionsklass med höga pulstoppar och funktionell styrka.

Instruktörer: Evelina Eklund, Alexandra Lagmyr & Kristofer

 
 
Bodybalance
Bodybalance är en blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till härlig musik ger dig flexibilitet, balans och styrka samt gör att du känner dig centrerad och harmonisk.
 
Instruktörer: Maria Palmroth, Evelina Eklund & Camilla Söderström
 
 
 
Boxning
Passet är upplagt så att kroppens alla muskler aktiveras. Boxningens grunder -slagteknik, fotarbete och undanmanövrar- gås igenom. Vissa övningar gör man individuellt, men oftast jobbar man parvis. Ett roligt pass där du kommer att hitta muskler du inte visste att du hade.
 
Intruktör: Kamran Kabinejad
 
 
 
Brottarfys
Brottarfys är en rolig funktionell träning med kroppen som redskap. Man använder sig av motstånd genom kroppsvikt eller med hjälp av kamrat. Exempelvis armhävningar, burpees, skottkärra eller utfallssteg. Man kör antingen enskilt eller i par. Parövningarna kan exempelvis vara att göra armhävningar med någon som trycker på ryggen för extra motstånd. Eller för de starkaste med någon sittandes på ryggen.

Instruktör: Edvin Skoglund
 

 

Cirkelfys

Ett roligt utmanande och tufft träningspass med övningar som är bra för hela kroppen. Fokus ligger på att göra övningar som gör att vi fungerar bättre i vardagen eller i vår träning. Passet börjar med funktionell uppvärmning där vi jobbar mycket med rörlighet och 3D-träning. Därefter kör vi en rolig och funktionell cirkelstyrka där ni bland annat får stifta bekantskap med redskapen; ViPR, slamball, djungelgym XT, kettlebells och reha-swing. Tanken är att kroppen ska få röra sig i alla sina plan fram, bak, sidan och rotation. Passet passar de flesta oavsett träningsbakgrund då övningarna går att modifiera.

Intruktör: Mattias Ögren
 
 
 
Crossfit
CrossFit är en träningsform som syftar till att göra utövaren allsidigt tränad och förberedd på allt. Vi hämtar rörelser från bl.a. tyngdlyftning, gymnastik och konditionsidrott och blandar dessa i olika kombinationer under varje pass. Några pass är tunga, några är lätta, vissa utförs i lag, vissa enskilt, en del pass innefattar mycket löpning och en del består enbart av olika lyft. Variation är nyckelordet! Passen utförs dessutom alltid med hög intensitet och blir därför mycket effektiva. Kom och prova!
 
Instruktör: Jonas Lundin & Peter Niemi-Impola mfl
 
 
 
Dansafro
Med inspiration från afrikansk dans har vi skapat ett medryckande och suggestivt pass med mycket rythmer och frigörande rörelser. Koreografin är enkel och lätt att ta till sig. Det är bara att härma och släppa loss känslan, låta trummusiken och dansstegen bli "ett". En skön helhetsupplevelse, som är uttrycksfull, kul och svettig och gränasr till meditativ på en och samma gång.
 
Instruktör: Malin
 
 
 
Dynamic Flex
Actics egna förkoreograferade 30 minuters pass som fokuserar på rörlighet, stretch och smidighet. Kombineras före eller efter annan träning för att öka ditt rörelseomfång.
 
Instruktörer: Evelina Eklund, Alexandra Lagmyr & Kristofer
 
 
 
 
Elementary Dance
Elementary är för den som gillar dansklasser och är sugen på något mer än det vanliga utbudet. Ett sätt att dansa som känns vackert, arbetat och lite mer contemporary. Där kroppen tränas som en dansare och hjärtat får lite mer vingar.
 
Instruktör: Anna Duberg
 
 
 
 
Foamroller
Med hjälp av foamroller jobbar vi med kvaliteter så som rörlighet, bålstabilitet, balans och koordination. Vi jobbar med långsamma rörelser och med progression i övningarna. Till skillnad från förra året så är det här ett pass då man tränar med foamrollern.
 
Instruktör: Gampusgymmet
 
 
 
 
Functional Toning
Denna träning är grunden för att lyckas med din övriga träning och för att orka din vardag. Genom att bygga kroppen inifrån och ut med vardagsefterliknande rörelser ser vi till att säkra upp vår kropp för yttre belastning. Med fokus på rörlighet, balans, funktionella rörelse och bålstabilitet samt några cardiotoppar bygger vi upp vår kropp och stärker upp oss för att möta övrig träning och vardagsbelastning.
 
Instruktör: Ulrika Eldholm
 
 
 
 
Grit Cardio
Kräver ingen utrustning. Här använder du istället din egen kroppsvikt och tränar högintensivt för att förbättra din kondition. Den unika sammansättningen av rörelser ger dig en hög energiförbrukning som fortsätter efter att passet är slut.
 
Instruktörer: Camilla Söderström & Maria Palmroth
 
 
 
 
Lyftarskola
Passet kommer att fokusera på grunderna för den olympiska tyngdlyftningen och dess två huvudmoment: Ryck & Stöt
Vi kommer att arbeta med grundläggande tekniker och passet är för alla som vill börja sin resa inom tyngdlyftning!
Kom och lyft!
 
Instruktörer: Jonas Lundin & Peter Niemi-Impola
 
 
 
NiAmovement
NiA är variation, dynamik, helhet och läkning -och mest av allt rörelseglädje. NIA betyder Neuro Muscular Integrated Action och är ett fitnesprogram som består av nio olika träningsformer och har som intention av att hitta rörelseglädje och lära sig självläkning. Dansformer som Duncan Dance, Modern Dans, Jazzdans. Kampsportsformer som Aikido, Tae Kwando, Tai Shi. Kroppsterapiformer som Feldenkreis, Alexanderteknik och Yoga.
 
Instruktör: Ossie Selimovic
 
 
 
 
Piloxing knockut
Ettförkoreograferat pass som består av6 ronder med högintensiv plyometrisk och funktionell träning. Passet är ett av dom tre passen som kommer från Piloxing-famlijen, träningskonceptet har sitt ursprung från USA medan grundaren av Piloxing en en svensk tjej vid namn Vivica Jensen.
 
Instruktörer: Hanna Gustafsson
 
 
 
 
Pyramid
Intervallpass med åtta övningar/pass, arbetstis/övning är 30 sek och vilan mellan intervallerna är 30 sek. Vi ökar antalet med 1/intervall tills det att passets alla övningar körs i följd, för att sedan minska likadant till endast en övning återstår i sista intervallen. Ett svettigt och roligt pass där man orkar ta ut sig ordentligt.
 
Instruktörer: Forma Gym
 
 
 
 
Soma move
 
En holistisk fysträning som är athletisk, kraftfull och utmanande. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. den stele blir rölig och den rörliga stark.
 
Intruktörer: Forma Gym
 
 
 
 
Sprint
30 minuter högintensiv intervallträning inspirerad av disciplinen sprint inom cykelsporten. Sprint involverar kraft, styrka och hastighet och ger dig maximalt resultat med minimal belastning på leder och ligament. OBS! att passet är på Actic Slottsgatan och du ansvarar själv för att ta dig dit och tillbaka till Tegelbruket
 
Instruktörer: Camilla Francke
 
 
 
Strong and fly
Under Strong and Fly klassen kommer vi inte bara bygga muskler och balans, utan även självförtroende och positiv energi. Passet kräver inte att du har taktkänsla, är ur-stark eller jättesnabb, det enda som behövs är ett nyfiket och öppet sinne. Med inspiration ut Tauff och AcroYoga kommer vi bjuda på utmaningar som kommer få dig att kämpa och ta i för att sedan slappna av och njuta. Du kommer säkert både bita ihop och skratta högt och vi är säkra på att du lämnar passet precis så; strong and fly.
 
Instruktörer: Majja & Maria
 
 
 
 
Tabata

Med kroppen som enda redskap jobbar vi med tabata intervaller 20 s jobb 10 s vila åtta gånger. Vi hinner 7 tabataintervaller. Enkelt, galet jobbigt, you vs you. Du bestämmer hur jobbigt det blir och jag hjälper dig att nå liiiite till....

Instruktör: Ulrika Eldholm

 

 

Träna till 1000

Ett träningspass som passar alla!
Träna till 1000 utmanar dig att utveckla din styrka, kondition och balans. Vi jobbar mycket med kroppen som motstånd, vikter i form av kettlebells och medicinbollar, vi använder även träboxar som redskap för olika typer av övningar. 
Tillsammans i par, man behöver inte vara jämnstarka eller känna varandra, skall man samla ihop 1000 upprepningar av 13 olika övningar, välbalanserade för att ge både din kondition, balans och styrka en rejäl kick. En person jobbar när den andra vilar, övningarna görs i en förutbestämd ordning, som alltid visas noggrant innan passet startar, detta för att vi även ska kunna hjälpa till med ersättnings övningar om man inte kan göra en specifik övning på grund av skada eller annat.
Allt detta sker i eget tempo och efter egen förmåga. Övningarna är framtagna så att man kan skala ner om man är nybörjare och skala upp om man vill ha en större utmaning. Passet tar 90 min att genomföra med uppvärmning och avslut.
 
Gå gärna in på Instagram, Google eller FB och sök på #tränatill1000 där kan ni hitta filmer från tidigare pass.
 

Instruktör: Tereza & Niklas Andersson

 

 

Zumba Fitness

är en rolig, energisk träningsform till olika rytmer som får svetten att rinna och pulsen att komma i gång! Grunden är Latinamerikansk populärmusik och har idag utvecklats med enkla och sköna moves där alla kan delta. Mer som en dansfest än ett träningspass.
 
Instruktör: Claudio Vargas
 
 
 
 
Yoga -Kontraster
I denna klass kommer vi att gå igenom en rad olika sol & måne hälsningar där vi arbetar oss igenom hela kroppen. Denna klass har rytm, balans, styrka, vi  ber dig att andas, utreda och flytta perspektiven och fokus. Vi avslutar med pranayama och en skön Savasana.
 
Instruktör: Sandy Van Langenberg
 
 
Strong and fly
Under Strong and Fly klassen kommer vi inte bara bygga muskler och balans, utan även självförtroende och positiv energi. Passet kräver inte att du har taktkänsla, är ur-stark eller jättesnabb, det enda som behövs är ett nyfiket och öppet sinne. Med inspiration ut Tauff och AcroYoga kommer vi bjuda på utmaningar som kommer få dig att kämpa och ta i för att sedan slappna av och njuta. Du kommer säkert både bita ihop och skratta högt och vi är säkra på att du lämnar passet precis så; strong and fly.
 
Instruktörer: Majja & Maria