Instruktörer

 

Alexandra Lagmyr -Actic

Alexandra Lagmyr- Föredetta elitdansare med många bollar i luften. Älskar rörelse till musik och det är just därför gruppträning och jobbet som danslärare ligger mig varmt om hjärtat. Instruerar aktivit i klasseerna Bodyattack och BodyPump, och det är just i Bodyattack ni kommer se henne under eventet.

 

 

Anna Duberg -Actic

Anna är fysioterapeut, forskare och inspiratör i träningsbranchen. Med ödmjuk pedagogik, kunskap och genuin rörelseglädje håller hon mycket populära yoga- och dansklasser. Kom och fyll på med positiv energi!

 

Maria Palmroth -Actic

Maria Palmroth är en 33-årig träningsglad småbarnsmamma som inte bara tränar på fritiden utan även har det som yrke. Jobbar heltid som PT och gruppträningsinstruktör sedan 2009.

 

Camilla Söderström -Actic

Jag är gotlänningen som installerat mig i Örebro sedan 13 år tillbaka. Jobbar med träning fullt ut då jag är platschef och gruppträningsansvarig på en av Actic´s  fem anläggningar i Örebro. Är sedan många år tillbaka en frälst Les Mills-tjej och instruerar Bodypump, GRIT & Bodybalance. Älskar verkligen mitt jobb, känslan att få jobba med det jag värdesätter så högt och att dessutom få dela det med andra träningstokar är underbart!
 
Mig och mina fantastiska kollegor har du möjlighet att träffa vid flera tillfällen under dagen så hoppas vi ses på denna härliga träningsdag!
 
 
Evelina Eklund -Actic

Evelina Eklund är en glad tjej som instruerar från hjärtat! Älskar kombinationen musik, glädje och att möta människan just där och då och få just DIG att göra DITT bästa. I gruppträning finns alla bitar. Hon har 13 års erfarenhet i branschen, jobbar som instruktör och utbildare för Actic samt har titeln "finalist på Guldhjärtat-galan 2015" i kategorin Årets gruppträningsinstruktör med sig i bagaget.

 

 

Kristofer -Actic

Tidigare tävlingsdansare som efter sin egen satsning tränat både motionärer och tävlingspar. Har de senaste 2 åren instruerat Zumba och andra dansklasser på Actic Örebro och har en förkärlek för dans och all funktionell träning. Är nybliven BodyAttack-instruktör och har även gästinstruerat på instruktörsfilm för Actics egna konceptklass Workout.

 

 

 

Tereza Andersson & Niklas Andersson -Budohuset

Vi älskar att träna till 1000! Vi är ett äkta par, Tereza och Niklas, med tävlingshorn i pannan, vi bor i Lillån Örebro med 2 pojkar.
Vi mår som bäst när vi får träna, vi ser det som en utmaning att testa nya träningsmöjligheter, det ger oss stor tillfredställelse när vi hittar nya övningar som utvecklar vår och andras träning. I grunden av vår träningshistoria ligger kampsport, skidåkning och gymnastik. Vi har även under perioder tränat mtb, triathlon, klättring, löping, simning mm Vi har även genomfört flera olika hinderlopp runt om i Sverige. Egenträningen består ofta av högintensiv funktionell styrka så som Träna till 1000, och ofta kortare tabatapass. Vår moderklubb är Budohuset som ligger på Nygatan 38 i Örebro, där tränar man Kyokushin Karate, träna till 1000, cirkelfys och K-Box.

 

 

 

Claudio Vargas -ClaudioVargasZumba

Det är med stor glädje som jag deltar på eventet igen.  
Hoppas du ser fram emot ett härligt Master Class i Zumba. 
Jag som kommer att leda Zumban heter Claudio Vargas och har varit dansledare i 25 år varav de senaste 6 åren inom Zumba. 
Vill du veta lite mer om mig och vad Zumba är? 
klicka in på min hemsida eller anmäl dig till Zumban på Camp019.

 

 

 

 

Kamran Kabinejad -Örebro Boxningsklubb

Kamran Kabinejad började karriärren 1989 i Örebroklubben BK Kelly. Kamran slog sig tidigt in i det svenska landslaget och som 15 åring vann han det stora Pirkka- turneringen i Finland. Som senior vann Kamran Örebros första senior SM på 63 år. I slutet av 1990-talet hade han hunnit skapa sig en position som en av landets bästa och mest färgstaka boxare med en fruktad högerslägga. 

1998 blev Kamran proffs och flyttade till Miami, USA. Han skrev på ett femårigt kontrakt med Norman Wilson i Contender's Boxning Gym. Innan han blev proffs provtränade för några olika stora boxningsstall. Bland annat tränade han under boxningslegendaren Angelo Dundees ledning i Miami, och Sugar Ray Lenonards stall i Washington samt Panos (Lennox Lewis College) i London. Han tränade med stora boxare som Keith Harrison, George Scott, David Diaz, Reggie "Showtime" Green, Evans Ashira, "The African Warrior". Trots framgångarna i USA så trivdes inte Kamran och han bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige. Där öppnade han Örebro Boxningsklubb i Markbacken som har fodrat välskolade och duktiga boxare.

Namn: Kamran Kabinejad

Född: 15 september 1975 

Nationalitet: Svensk

Viktklass: Junior Middleweight

Klubb: Örebro Boxningsklubb

Proffsdebut: 30 april 1999, Hialeah, Florida, USA mot Jorge Farinas, Kuba, Winner TKO2.

Proffskarriär: 6-0-0

Amatörkarriär: 138 amatörmatcher.

Deltagit i VM i Budapest 1997, EM-kval 1998. Aktuell för OS i Sydney 2000. 8 A-landskamper.

Utbildning: steg 1-4 tränarutbildning via SBF.

Har även gått på utbildningar som gäller: Anatomi, Styrketräning, Rörlighet och skadeförebyggande, Träningsplanering, Kost och måltidsplanering, Bantning och vätskeförlust, Idrottspsykologi och mental träning, Förebyggande doping, Ledarskap och coaching, Idrottsskador och rehabilitering. m.m 

Aktuell: Sportchef, Verksamhetschef på Örebro Boxningsklubb.

 

 

Hanna Gustafsson -Forma Gym & Cardio


Hanna har jobbat som instruktör i snart 10 år med både Lesmills Bodystep och Bodyattack i ryggsäcken. Men instruerar idag på Forma Kumla i Bodypump, Piloxing och Piloxing Knockout. Var med och gick den första Piloxing Knockout-utbildningen i Sverige som var i maj i år.

 

 

Tina Hillerdal -Campusgymmet

Jag har varit instruktör i över 15 år och gått igenom det mesta såsom Aerobics, step, core, box, Flowin, spinning, styrkeklasser, cirkelträning, intervallbaserade pass och Functional Moves. Under detta konvent kommer jag instruera i Foamroller som är en klass där man jobbar med rörlighet och kroppsmedvetenhet samt jobbar för att balansera upp de båda kroppshalvorna.

 

 

Cissi Stranneby -Forma Gym & Cardio

Cissi Stranneby, instruktör på Forma Gym i Hallsberg. Utbildad instruktör sedan 1996. Tidigare spinning, aerobcis, skivstång mm på agendan. Håller i klassen Soma Move som är en träningsform hon satsar hela sitt hjärta i och brinner för. Smidig blir stark, och den starke blir rörlig. Våga testa dina gränser på nya plan.

 

 

Oscar Palm -Forma Gym & Cardio

Jag kommer vara den instruktören ni träffar om ni provar på pyramid, hoppas vi ses!

 

 

Malin -Friskis & Svettis

Dans och musik alltid funnits i mitt liv och när jag blev instruktör/ledare på Friskis & Svettis fick jag möjlighet att dela med mig av det jag älskar, rörelseglädjen! Under åren har jag hunnit leda många olika typer av pass som jympa (allt från barn till medel), aerobics, Flex och olika typer av danspass. Firar 19 år som ledare i år och tycker fortfarande det är lika kul. Känslan när jag lyckas inspirera andra att "våga" är oslagbar!

 

 

Sandy van Langenberg -Happy Spine & Mind

Sandy är coach, kroppsterapeut, yogalärare som inom kort även gör en djupdykning och förkovrar sig med en Master. instruerar och guidar med kärlek och varsamhet för att skapa mer förståelse och nyfikenhet i ISHTA, Yinyoga, Restorativ och Yoganidra. Det förekommer som oftast lite bus och utmaningar som ligger nära till skratt. Hon är E -Ryt 500tim licensierad yogalärare och får dig att känna dig bekväm på mattan oavsett din tidigare erfarenhet.  Hon älskar att guida med humor och glimten i ögonen.

 

 

Majja & Maria -HELA -Hållbar hälsa!

Maria - Med grunden i fyrbentingarnashälso -och sjukvård som leg. Djursjukskötare och hundfysioterapeut tog även steget ut i den egna verksamheten "Träningsvärk Med Maria" 2012 där Maria nu driver träningsverksamhet även för människor. Tyngdpunkten ligger på rolig bootcampinspirerad uteträning året om men utbudet har även växt med andra pass i holistisk träning, löpning och dans. Att inspirera andra på SUP bräda är det senaste tillskottet som Maria verkligen brinner för och erbjuder coachpass i. "Alla kan och alla är bra på något. Att få se någon annan lyckas och må bra är den bästa belöningen jag kan få som coach. Visst får jag onda blickar ibland på passen men så länge de går hem med ett leende på läpparna så är det värt det!"
 

Majja jobbar och lever Yoga och Dans. I grupp eller PT sammanhang på hemmaplan i Hela-studion eller utomhus, men också på resande fot med Springtime Travels, oftast i vackra Portugal. På nätet hittar man henne hos tidningen YogaWorld där hon bloggar under "VardagsYoga" och på Youtube under kanalen "Majja Lundh". Hon har en sjukgymnast leg i grunden men har låtit kärleken till att få känna, sprida och inspirera prestigelös rörelseglädje ta över karriären vilket hon är oerhört glad och tacksam för, liksom över alla de fantastiska möten med deltagare som skapas genom träning.

Hela - Hållbar Hälsa, som skapar träningsevents och weekends med olika teman, skapades när Maria och Majja kombinerade sin förtjusning över vad rörelse gör med människor. Hur det bygger upp inte bara muskler, rörlighet och kondition utan även självkänsla, positiv energi och skratt

 

 

Ulrica Eldholm - Lifestyle Fitness Örebro 

Jag heter Ulrika Eldholm och har arbetat med gruppträning i någon form sedan 1995. Jag började min bana via SAFE ( AE-och Step up grundutbildning och påbyggnad), jag har också via SAFE utbildat mig i funktionell styrka, tabata och spinning och via Les Mills kör jag också cx, bodystep och bodypump. I botten är jag utbildad friskvårdskonsulent och högstadielärare i Ma och No. Parallellt med lärarjobbet arbetar jag på Lifestyle fitness som Gruppträningsinstruktör och jag har en egen firma i vilken jag arbetar med smallgrouptraing inom ett koncept som heter BADasschallenge.

Som du förstår så älskar jag träning i alla dess former och att motivera människor (barn och vuxna) att nå lite längre än de trodde var möjligt. It's all about passion om du frågar mig. För att inte bli för insnöad har jag också fyra barn som håller mig på banan. Jag ser fram emot en heldag i träningens tecken.

 

 

Andreas Desa Kangro 

Utbidningar: Lic. Eleiko Personlig Tränare, Lic. Les Mills Bodypump instruktör, Lic. Les Mills GRIT instruktör,  Eleiko Strenght coach steg 1

Specialområden: Funktionell styrka, Viktkorrigering, Muskeltillväxt, Livsglädje, SGT (small groupe training)

För mig handlar träning om att ta kontroll över sin egen kropp och skapa en styrka från insidan,  att helt enkelt gör sin kropp stark och funktionell. Jag tror att tillsammans med en inre och yttre styrka blir aldrig ett mål för stort, det handlar om att lägga upp en strategi och jobba långsiktigt. Det finns inte en kund som är den andra lik vilket gör jobbet som PT så spännande med allt vad det innebär.   

Min egen favoritträning: ”HIIT” Högintensiv styrkebaserad intervallträning typ GRIT i små grupper. Där gruppdynamiken lufter träningen till oanade höjder och man hjälper varandra ur komfortzonen.

 

 

Ossie Selimovic 

Ossie är NiA Brown Belt instruktör och har studerat NIA i snart 10 år och har en bakgrund som idrottspsykologisk rådgivare.

 

 

Edvin Skoglund -Xplorefitness


Tränat och tävlat i en rad olika kampsporter, ex brazilian Jiujitsu. Lever för träning och älskar att jobba med dess olika former. Tränar själv och instruerar framförallt inom crossfit och brottarfys. Men håller fortfarande på med olika kampsporter på hobby nivå.

 

 

Jonas Lundin & Peter -Crossfit Smedjan

 
 
Jonas och Peter är båda utbildade CrossFit coacher och har flertalet utbildningar inom tyngdlyftning, gymnastik, uthållighetsidrott och kettlebells. Tillsammans har de över 10 års erfarenhet av att coacha CrossFit, kettlebells och tyngdlyftning och har tävlat i de olika grenarna. Den senaste bedriften är Peters silver på lag-SM i tyngdlyftning. Vi kommer att bjuda på vår passion för funktionell träning och tyngdlyftning och hoppas att den kommer att smitta av sig på er!
 
 
 
 
Mattias Ögren -Örebro Rehabcenter
 
 

Mattias jobbar på Örebro Rehabcentrum som personlig tränare, massageterapeut och rehabinstruktör. Där håller han även klasser som t.ex.  Funktionell Fys, Core och  Seniorcore. Dessutom driver han träningsbloggen www.functionalfitness.se. På sommaren kör han populära cirkelpass utomhus via www.funktionelltraningorebro.se.

Hans tankar om träning är att den skall vara kul, säker och funktionell. Han använder gärna olika roliga träningsredskap (t.ex. kettlebells, ViPR, Riptrainer, battlerope, sandsäckar, foamrollers, TRX och joystick) för att nå dessa mål. Han jobbar gärna i kroppens alla plan (3D-träning).

 
 
 
 
 
 

Föreläsare

 

Anna Duberg

Fysisk aktivitet för psykisk hälsa

Beskrivning av föreläsningen:
Varför är det så viktigt med rörelseglädje? Vad säger forskningen om fysisk aktivitet och psykisk hälsa? I en tid när effektiva insatser för unga flickors hälsa efterfrågas så har reslutaten från "dansprojektet" blivit högaktuella. Inspireras av detta spännande forskningsprojekt för ungdomshälsa som har fått stor global uppmärksamhet. Om dans kan stärka psykisk hälsa och minska smärta, och dessutom kan vara en kostnadseffektiv insats, hur kan vi använda denna kunskap?

Anna är legitimerad fysioterapeut, disputerad forskare och träningsinspiratör. Hennes forskningsområde är inom fysisk aktivitet pch psykisk hälsa för unga flickor. Välkommen att inspireras av hennes kunskap, dansglädje och energi.

 

Carl Norell -Konditionsidrott

Optimala resultat med minsta möjliga träning - smart konditionsträning

Beskrivning av  föreläsningen: 
Att träna inför ett mål kräver att man tränar enligt olika träningsrelaterade grundprinciper. Exempelvis måste löparen eller cyklisten implementera överbelastning och progression vilka är två viktiga principer för resultat. Utan tillräckligt tuff träning blir det ingen utveckling av önskad förmåga. Tuff träning är mycket individellt och att veta vad som är tillräckligt kan skilja sig mycket beroende på individens förutsättningar och erfarenheter. 

Under 60 minuter ger Carl Norell fakta inom området och delar med sig av sina erfarenheter från coachning av löpare, cyklister och triathleter. Han presenterar även några enkla verktyg för att styra sin träning. Med dessa verktyg kan du minska risk för överträning respektive "underträning" (för låg träningsdos relaterat till din förmåga/målbild).

 

Peter Edholm

Bra kost i dietträsket -samband mellan kost och prestation

Beskrivning av föreläsningen:
Peter föreläser om hur man optimerar sin träning med hjälp av kost och hur kosten påverkar vår hälsa och samhället i stort. Varför finns det så många åsikter om vad vi bör äta? Och vem ska man egentligen tro på? Är det fettet eller sockret som är farligt? Och vad vet vi egentligen om olika dieters effekter? Allt kryddas med de praktiska erfarenheter från idrottare som Peter jobbar med.

Peter Edholm är idrottsfysiolog och doktorand vid Örebro universitet. Han forskar och undervisar i hur människan anpassar sig till träning, fysisk aktivitet och fysisk inaktivitet. Han är även medförfattare till Idrottarens återhämtningsbok. Peter har mångårig erfarenhet av samverkan med idrottsrörelsen, elitaktiva och mydigheter som exempelvis försvarsmakten rörande optimering av träning och prestation.

 

Marlene Eriksson -Assisco

Är du chaufför i ditt eget liv?

Beskrivning av föreläsningen: 
Innan jag valde att bli chaufför i mitt eget liv så var mitt fokus att hålla näsan över ytan dag för dag.  Jag klev upp ur sängen på morgonen, åt frukost, körde barnen till dagmamman, jobbade och kom hem på kvällen för att det var så jag brukade göra. Jag längtade efter två saker, semester och pension. Jag vill berätta för dig om vad det innebär att bli chaufför i sitt eget liv och varför du ska åka på kick-off, upprätta en personlig verksamhetsplan, skapa budget och ha återkommande utvecklingssamtal med dig själv.

"Jonas och Peter"
Vi heter Jonas och Peter och är båda utbildade CrossFit coacher och har flertalet utbildningar inom tyngdlyftning, gymnastik, uthållighetsidrott och kettlebells. Tillsammans har vi över 10 års erfarenhet av att coacha CrossFit, kettlebells och tyngdlyftning och har tävlat i de olika grenarna. Den senaste bedriften är Peters silver på lag-SM i tyngdlyftning.
Vi kommer att bjuda på vår passion för funktionell träning och tyngdlyftning och hoppas att den kommer att smitta av sig på er!
Välkomna!