Klasser

Aerobic dance
Konditionsträning med lite mer avancerade dansinspirerande stegkombinationer. Hopp och snurrar kan förekomma. Detta träningspass är lämpligt för dig som gillar utmaningar och koreografi.

 

Afro
handlar om rörelseglädje, att släppa loss, hitta känsla och sluta bry sig om hur man ser ut. Alla kan dansa! Det är även livemusik på passet, kan det bli annat än succé?

 

Bodybalance
är en blandning av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till härlig musik ger dig flexibilitet, balans och styrka och gör att du känner dig centrerad och harmonisk.

 

Body Combat
är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate; kickboxning, taekwondo, capoeira, Tai chi, kung fu och muay thai från Les Mills International på Nya Zeeland. I Body Combat så jobbar man med olika slagkombinationer som Jabb, Cross, Hook, och Uppercut. Sparkkombinationerna är frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick. Allt görs till snabb musik, glädje och adrenalin utlovas!! 

 

Bodystep
ingår i les mills konceptet och är en förkoreograferad, enkel, intensiv, stepup-träning varvat med funktionell styrka. 

 

Boxning
Passet är upplagt så att kroppens alla muskler aktiveras. Boxningens grunder - slagteknik, fotarbete och undanmanövrar - gås igenom. Vissa övningar gör man individuellt men oftast jobbar man parvis. Ett roligt pass där du kommer att hitta muskler du tidigare inte visste att du hade.

 

Core
är träningspasset för dig som vill stärka din coremuskulatur, hållning och öka din kroppsmedvetenhet. Vi tränar fokuserade och funktionella kroppsviktsövningar som stärker oss i våra naturliga rörelsemönster i vardagen och i annan träning. Corepasset utmanar även vår stabilitet, balans och rörlighet.

 

Crossfit
är en kombination av styrke- och konditionsträning som bygger på funktionella övningar och som utförs under hög intensitet och med konstant variation. På passet kommer det att finnas ett antal hjälptränare som kan hjälpa till med tekniken och svara på frågor. Ni kommer även att få prova på några av redskapen som man ofta använder inom crossfit tex slamballs, kettlebells och stänger.

 

Funktionellträning
som man även kan kalla "Smart Träning" vilket innebär ett pass med olika utmanande övningar som funkar oavsett om man är motionär eller elittränad och där man kan jobba med endast kroppsvikt om man inte har redskap. Perfekta övningar att ha med sig om man vill träna hemma.

 

IntervallFlex
Detta pass är ett intensivt pass som bygger på fyra olika intervallblock i totalt 23 minuter. Hög intensitet med inslag av styrka. Andra delen består av dynamisk rörlighet i ca 22 minuter, som utmanar kroppens rörlighet på ett mycket effektivt och skonsamt sätt.

 

Löpskola
Drömmer du om ett lättare löpsteg? Var med på löpskolan så får du lära dig några grunder för en bättre löpteknik.

 

Tabata
är en form av högintensiv intervallträning där du på kort tid kan uppnå väldigt stora träningsresultat. Träningsformen är smart upplagd då du blandar högintensiva övningar med korta vilor under en förutbestämd tid. Varje träningsrunda innehåller 8 repetitioner som du utför i 20 sek med vila i 10 sek mellan varje repetition.

 

ISHTA yoga

Här avslutar Sandy på Happy Spine & Mind vår fantastiska träningsdag genom att knyta ihop säcken med en yogaklass. Den är anpassad efter dagens aktiviteter och ger en snabbare nedvarvning och återhämtning för dig, din kropp och sinne efter dagens input. En klass med mjuka rörelsesekvenser för att sedan komma upp i större flöde. Avslutas med nedvarvning och savasana (vila) och ev meditation för en total återhämtning och bästa möjlighet att tillgodogöra dagen för kroppen och knoppen. 

Alla nivåer är välkomna, nybörjare som avancerade får ut lika mycket av passet då allt individanpassas.

 

Zumba fitness
är dansbaserad gruppträning med huvudsakligen latinmusik, det finns inslag och världsmusik & radiohits. Träningen innehåller enkla stegkombinationer och sköna moves. Zumba fitness är ett fantastiskt roligt, effektivt, enkelt, kaloribrännande dans fitnessparty som skapar glädje och hälsa hos miljoner människor. Det här passet kommer att innehålla olika dansingredienser som garanterat kommer att ge dig en kick med energi. Alla Kan vara med!

 

Föreläsningar

Kost
Vi tittar på vad som händer med kroppen, vilken funktion de olika näringsämnena har och visar på hur valet av “bränsle” påverkar människans mentala och fysiska kapacitet. Dagens så kallade välfärdssamhälle har medfört att människan blir allt mer överviktig och har en sämre fysisk kapacitet. Att använda sig av moderna ”dieter” där man ska undvika en massa produkter och gärna plocka bort näringsämnen som kroppen behöver, är inte rätt väg att gå för att uppnå välbefinnande.

 

Mål & Motivation
Det spelar ingen roll om man är amatör eller elit, motivationen kommer alltid påverka dina resultat. Med enkla knep kan du förbättra dina klienters resultat, men även dina egna. Vi kommer att diskutera hur man bibehåller motivationen på topp och hur man undviker de vanligaste fallgroparna. Det är dags att kliva ut ur "lagom" bubblan och börja förverkliga drömmar."

 

Pulsträning! -Att göra träningen effektiv för att snabbare och säkrare nå sina hälso/tränings/tävlingsmål.

Vad är vilopuls?
Vad är maxpuls?
Vad är arbetspuls?
Vad är tröskelpuls?
Vilka är pulszonerna och hur använder man dem?
Pulsträning och viktminskning!
Pulsträning och konditionsträning
Pulsträning och viktnedgång.
Pulsträning och mjölksyraträning.
Hur använda pulsmätare som hjälpmedel.