Instruktörer

 

Amanda Elvkull -Actic

Jag är en glad, sprallig och träningstokig tjej som älskar att utmana mig själv och andra på mina pass. Mitt mål med mina klasser är att ge ett träningspass till mina kunder där de utmanar sig själva och ge dem motivation och träningsglädje till att fortsätta träna.

Jag är utbildad inom både dans och styrkeklasser och ni hittar mig på Actics cityanläggningar, Slottsgatan och Kompassen här i Örebro.

 

 

 

 

Andreas Asprou -Crossfit Brothers

Jag driver Crossfit Brothers tillsammans med min bror Jim. Jag älskar att träna och att utmana mig själv och andra. Har tävlat i livräddning och även varit med som utmanare i Gladiatorerna.

 

 

 

Anna Duberg -Actic

Anna är en mycket uppskattad gruppträningsinstruktör i yoga, core, dans och aerobic- känd för sin ödmjuka pedagogik. Med båda fötterna på jorden och med lång erfarenhet inom träningsbranchen, sprider hon positiv energi och inspirerar till att slösa med kärlek till sig själv.

 

 

Camilla Söderström -Actic

Startade min instruktörskarriär för 13 år sedan på Gotland som Spinninginstruktör och har sedan dess prövat på att instruera diverse träningsformer på Hagabadet i Örebro de senaste 10 åren. Idag jobbar jag som platschef för Actic Hagabadet och har så gjort i åtta år och just nu är det Spinning, Bodypump, GRIT & Bodybalance som gäller.

Jag brinner verkligen för träning och det är ett privilegium att få jobba med sin passion varje dag! Mitt mål är att inspirera och motivera mina deltagare till rörelseglädje och att de får känna samma kärlek till träning som jag gör samtidigt som de hittar en balans mellan fysisk och mental utveckling.

 

 

Christoffer Rönnqvist -Lifestyle & Fitness

Instruerar bland annat i Body Combat på Lifestyle & Fitness

 

 

 

Claudio Vargas -Zumba fitness

Jag tog mina första danssteg som tävlingsdansare i början av 70-talet när jag tävlade i den chilenska folkdans Cueca och jag vann min första pokal. Sen fortsätter jag dansa latin-Amercan & Ballroom i Sverige. Jag har varit Svensk Mästare i Salsa och representerade även Sverige i USA och Italien.

Nu festen har börjat med Zumba och det är nu min passion. Jag tycker om att inspirera människor att röra på sig min yngsta deltagare är 5 år och den äldsta är 92.

 

 

 

Evelina Eklund -Actic

Jag var utomlands på ett av Vingresors hotell när jag sa till mina föräldrar, endast 13 åt gammal; "en sån där vill jag också bli" och pekade på instruktören som hade vattengympa. Nu har jag varit instruktör i 12 år, detta på lite olika gym samt utomlands via Vingresor/SATS. Sedan tre år tillbaka jobbar jag på Actic Örebro och det jag älskar mest med mitt jobb är energin, glädjen och utvecklingen, både vid mig själv och mina deltagare

 

 

 

Frida Ekholm -Actic

Jag har instruerat olika gruppträningsklasser i 15 år, bland annat dansklasser. "Jag säger som Sarah Jessica Parker i Girls just want to have fun. I love to dance! Afro med mig och Ulrika blir magiskt".

 

 

 

Jim Asprou  -Crossfit Brothers

Driver Crossfit Brothers tillsammans med min bror Andreas. Jag har tidigare tävlat i livräddning och är flerfaldig svensk mästare. Jag har även guld i Nordiska mästerskapen i livräddning och har representerat Sverige i landslaget. Nu är det crossfit som gäller och målet är att visa att ALLA kan träna crossfit. Har varit med som utmanare i Gladiatorerna.

 

 

 

Jonas Sundberg -Friskis & Svettis

Är 49 år, utbildad Individuell Tränare och gruppledare inom F&S och har varit aktiv i Örebroföreningen sedan -05. Leder idag mellan två och fyra pass per vecka och tränar själv ett par pass till per vecka. Jag är aktiv ledare inom SkivstångIntervall, IntervallFlex och hoppar in som vikarie på våra löp-och Crosspass så fort tillfälle ges.

 

 

 

Kamran Kambinejad -Örebro Boxningsklubb 

Kamran Kabinejad började karriärren 1989 i Örebroklubben BK Kelly. Kamran slog sig tidigt in i det svenska landslaget och som 15 åring vann han det stora Pirkka- turneringen i Finland. Som senior vann Kamran Örebros första senior SM på 63 år. I slutet av 1990-talet hade han hunnit skapa sig en position som en av landets bästa och mest färgstaka boxare med en fruktad högerslägga. 

1998 blev Kamran proffs och flyttade till Miami, USA. Han skrev på ett femårigt kontrakt med Norman Wilson i Contender's Boxning Gym. Innan han blev proffs provtränade för några olika stora boxningsstall. Bland annat tränade han under boxningslegendaren Angelo Dundees ledning i Miami, och Sugar Ray Lenonards stall i Washington samt Panos (Lennox Lewis College) i London. Han tränade med stora boxare som Keith Harrison, George Scott, David Diaz, Reggie "Showtime" Green, Evans Ashira, "The African Warrior". Trots framgångarna i USA så trivdes inte Kamran och han bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige. Där öppnade han Örebro Boxningsklubb i Markbacken som har fodrat välskolade och duktiga boxare.

Namn: Kamran Kabinejad

Född: 15 september 1975 

Nationalitet: Svensk

Viktklass: Junior Middleweight

Klubb: Örebro Boxningsklubb

Proffsdebut: 30 april 1999, Hialeah, Florida, USA mot Jorge Farinas, Kuba, Winner TKO2.

Proffskarriär: 6-0-0

Amatörkarriär: 138 amatörmatcher.

Deltagit i VM i Budapest 1997, EM-kval 1998. Aktuell för OS i Sydney 2000. 8 A-landskamper.

Utbildning: steg 1-4 tränarutbildning via SBF.

Har även gått på utbildningar som gäller: Anatomi, Styrketräning, Rörlighet och skadeförebyggande, Träningsplanering, Kost och måltidsplanering, Bantning och vätskeförlust, Idrottspsykologi och mental träning, Förebyggande doping, Ledarskap och coaching, Idrottsskador och rehabilitering. m.m 

Aktuell: Sportchef, Verksamhetschef på Örebro Boxningsklubb.

 

 

 

Lotta Lennartson -KFUM Örebro/Actic

Lotta Lennartsson är en duktig löpare som springer för KFUM Örebro. Förutom löpningen så är hon instruktör på Actic, just nu är det Core och CRX men hon har även instruerat i Bodypump, Spinning mm

 

 

 

Oscar PT -Oscar PT

Jag har jobbat som personlig tränare sedan år 1997 och gick min första utbildning i Stockholm. Sedan dess har jag utbildat mig vidare, bl a varit i USA och både studerat och jobbat som PT. Min träningsbakgrund är bred och jag har utövat flera olika sporter ända sedan jag var barn bl a fotboll, ishockey, bandy, badminton, amerikansk fotboll, boxning och karate. Karate var den sport jag koncentrerade mig mest på och tävlade på landslagsnivå med goda resultat. När jag slutade med karaten fortsatte jag att styrketräna.

Idag arbetar jag heltid som personlig tränare. Dessutom håller jag i pass som core, stretch, box, spinning och cirkelträning. I Örebro bedriver jag min PT på ÖUIF-Örebro universitets idrotts förening. Dessutom har jag en egen spalt i Örebroguidens lokala Internet-tidning där jag kontinuerligt skriver om träning och hälsa utifrån olika perspektiv.

 

 

 

Sandy van Langenberg -Happy Spine & Mind

Sandy arbetar som kroppsterapeut sedan 15 år tillbaka. Är utbildad samtalscoach och yogalärare, med 500 timmar -RYT på Yogaalliance. För två år sen slogs portarna upp till Happy Spine & Mind; Yogastudion på Öster. Hon har instruerat gympa, löpgrupper, yoga, bodypump och tabata.

"Jag älskar mitt jobb! Det är härligt att få vara delaktig och inspirera andra till hälsa, rörelse och aktivitet. JAg gillar att tänka hälsosamt och samtidigt njuta av livets goda. Du kan äta och dricka allt på kostcirekeln, men måste röra på dig för att få balans mellan intäkter och utgifter."


 

 

Ulrica Eldholm -   Lifestyle Fitness  Örebro  

Jag älskar träning i alla former och har spelat basket, friidrottat och varit Idlaflicka. I början av 90-talet började jag träna gruppträning och utbildade mig till instruktör -95. Jag började med Ae och step up, gick vidare till spinning, bodypump, bodystep, afro och funktionell styrka. Jag arbetar som instruktör på Lifestyle fitness parallellt är jag lärare i Ma-No Jag är en hängiven löpare och kör gärna ett snabbt, intensivt pass i gymmet också. Jag tror att nyckeln till all träning är glädje och passion och jag vill att gym/gruppträning ska vara som en ungdomsgård för vuxna. Först då tror jag att gemene man kan hitta motivation att hålla i träningen.

Idag hoppas jag på att kunna dela med mig av min passion för träning när jag och Frida teamar en afroklass. På em hoppas jag att vi ses på Bodystepklassen. Bodystep är helt underbart om du frågar mig. Jag önskar dig en härlig dag med mycket glädje, skratt och träning.

 

 

 

Föreläsare

 

Christoffer Bengtsson -Actic

Jag är en glad skåning som utvandrat till Örebro för att söka nya utmaningar. Idag arbetar jag som vikarierande platschef på Actic Hagabadet, där jag även arbetar som PT. Jag arbetar även som fystränare för ÖSK u15 och u16. Till hösten kommer jag även att läsa Idrott C på Örebros Universitet.

 

 

 

Oscar PT -Oscar PT

Se text och bild under instruktörer

 

 

 

Thomas Bylon -SISU

44 år
Från Mora
Arbetat med kost och träning i 25 år.
Är personlig tränare samt diplomerad kostrådgivare
Föreläser om pulsträning, träning, kost samt kosttillskott på olika events i Sverige som Workout Åre, Bollnäs Ess skid- och träningsläger mm
Anlitad av SISU Idrottsutbildarna gällande föreläsningar.
Föreläser och utbildar bl a Skidförbundet, skidgymnasier, idrottsskolor, skolor, föreningar och företag gällande kost och träning.